top of page

Jeanette Clausen

Hundepædagog

Jeg er opvokset i en hundeglad familie. Hos min mormor og morfar var det Spaniels, hos min farmor og farfar var det Collier. Hjemme havde vi Terriere, Blandingshunde, Ruhåret hønsehund, Gravhund og Pudel. Mine egne hunde, har været vidt forskellige; fra Bichon Havanais, Blandingshund, til Cairn terriere og Hjortehunde.

Jeg har valgt Cairn terrier og Hjortehund som mit livs kærlighedsracer. Min første Cairn terrier flyttede ind i mit hjerte i 1991 og min første Hjortehund i 2005.

 

Mit kennelmærke Cairnesund blev etableret i år 2000 hvorunder jeg har mit opdræt af Cairn terrier og Hjortehund.

Min familie har lært mig en empatisk dyretilgang, som fortsætter i mit liv som voksen hundeejer. Jeg ser på hunde som sociale dyr, der er genetisk programmerede til at tilpasse sig og samarbejde. Hundetræning skal derfor være vidensbaseret, venlig og fredelig.

 

Jeg har dyrket forskellig hundetræning gennem årene med mine egne hunde såsom konkurrencelydighed, agility, soft agility, sportræning, schweisstræning m.m. Men det er ikke længere selve træningen som er kernen i mit hundehold. Det er relationerne og vores trivsel i dagligdagen. Som træning selvfølgelig er en del af.      

  

Jeg havde levet med hunde i 32 år, da Jeppe flyttede ind i mit liv. En hund med en særlig adfærd som jeg måtte søge eksperthjælp til, for at han kunne komme til at leve et optimalt hundeliv. Det var held i uheld, da det blev Jeppe som åbnede døren til den adfærdsmæssige del af hundeverdenen som har optaget mig og interesseret i lige siden.

Min faglige baggrund for at rådgive i hundeadfærd, træning, hjernegymnastik, opdragelse og opvækst...

Jeg har beskæftiget mig med race og individtilpasset træning og hjernegymnastik, opvækst og udvikling, tilknytning og anerkendende relationer mellem mennesker, hund og hund, og mellem mennesker og hunde siden starten af halvfemserne. Jeg er uddannet human pædagog ved Gladsaxe Socialpædagogiske Seminarium.De 100 % fredelige arbejdsmetoder som virker hos hunde er meget lig dem som jeg kender fra mit arbejde som pædagog. Jeg elsker når det er muligt at bære evidensbaseret pædagogik ind i hundens verden. Jeg brænder for mit arbejde med mennesker og dyr, som tilsammen giver mig stor glæde, teoretisk viden og praktisk erfaring.

Min mesterlære på hundesiden er foregået hos Etolog Roger Abrantes, Turid Rugaas, Åsa Ahlbom mfl. De sidste 20 år har jeg deltaget på forskellige teoretiske og praktiske uddannelser. Jeg er blandt andet uddannet klikkerinstruktør ved Hund og Træning og hvalpeinstruktør hos DTK. Ligesom jeg har deltaget og stadig deltager på efteruddannelser, kurser, seminarier, foredrag m.m. i pædagogik, psykologi, sundhed, anerkendende relationer, hund og ulveadfærd, aktivering, problemhundetræning og racekundskab. Nogle mere interessante end andre, men jeg kommer altid hjem med noget nyt og sjovt som jeg putter i mit livs hunderygsæk. Over årene har jeg nappet lidt fra rygsækken, som tilsammen med mit hundesyn har resulteret i min eklektiske hundepædagogik og egne arbejdsmetoder.

En hund skal have mulighed for at folde sig ud som hund. Dette emne har jeg arbejdet udfra siden starten af år 2000. Jeg lagde ud med at skrive artikelserierne ” Trim din Terrier fysisk og mentalt” og ”Træn med Jeanette” for Dansk Terrier Klub. Siden har jeg skrevet om  ”Hjernegymnastik for hunde” i Mynde Nyt og Hund og Træning.

At hjælpe hunde og ejere som har fået problemer, har optaget mig meget. Jeg er uddannet hundeinstruktør med i speciale i adfærd og problemløsning hos den verdenskendte ekspert i hundekommunikation og hundevelfærd, norske Turid Rugaas. Som brevkasseredaktør har jeg besvaret adfærdsspørgsmål for Dansk Terrier Klub og Myndeklubben, hvilket har givet mig indsigt i disse hundegruppers normal/ problemadfærd. Ligesom jeg har draget stor nytte af svenske racekundskabskurser med Åsa Ahlbom i spidsen. Jeg mener at en vigtig brik i relations puslespillet er at man gør sig et godt racematch fra start og vælger sig en velfunderet hvalp. 

Sammen med Lotte Evers har jeg specialiseret mig i den del af hundens liv, hvor der sker størst udvikling på kortest tid – hvalpe og unghundeperioden. Vi ved, at det vigtigt at komme godt fra  start, for at hvalp og ejer kommer til at trives sammen på den lange bane. På www.dinhvalp.dk kan du læse mere om hvad vi laver.

Jeg er racerepræsentant for Hjortehund i  Myndeklubben Danmark og dansk kontaktperson for Hjorthundklubben.se . Som supplement til DKK´s  ” Før du køber hund”, tilbyder jeg en racesamtale, som foregår hjemme hos mig og varer ca. 2 timer. Her får du Hjortehund i dine hænder og er velkommen til at stille mig alle de spørgsmål som ligger dig på sinde.   

Dinhvalp teamet

Hver for sig har vi en del erfaring med hunde og mennesker. Vi har f.eks. begge levet sammen med hunde i lejlighed, parcelhus og i hus på landet. Vi har begge levet med singlehunde og hunde i større grupper. Vi har købt og solgt hunde. Haft hunde fra fødsel til død. Er uddannede indenfor hundeadfærd og træning og arbejder udfra fredelige træningsprincipper.

Tilsammen har vi en bred viden og et stort erfaringsgrundlag. Vi har f.eks. ejet og opdrættet forskellige hunderacer, haft forskellige kuldstørrelser, har trænet forskellige hunde og racer, haft forskellige størrelser af hundegrupper under eget tag m.m.

Vi forener teori med praksis. Vi har inviteret teorierne med indenfor i vores egne hundeliv og  afprøvet det meste. Dermed ikke sagt at vi ved det hele, for det gør vi bestemt ikke. Vi udvikler os hele livet igennem. Men når vi udtaler os om flerhundehold, kønssammensætninger, hvalpesocialisering, miljøtræning, beriget miljø, unge, ældre og gamle hunde osv. er det fordi vi har praktisk erfaring indenfor det pågældende emne. Alene eller tilsammen. Det mener vi giver mest mening for os - og for dem som vil høre hvad vi har på hjerte.

**************************
bottom of page