top of page

Min Hjortehundehistorie

Begyndte da jeg var til Lure coursing med mine Cairn terriere. Året var 2005 og årsagen  en Hjortehund som jeg så et glimt af. Den var netop hoppet ind i en bil som var på vej ud af indkørslen.

 

Jeg sagde til min veninde, at jeg lige havde set præcis den hund som jeg havde drømt om hele mit liv. Hun løb op på siden af bilen og råbte ”hooooldt” imens hun bankede på sidedøren. ”Kan du ikke lige tage din hund ud ?” spurgte hun ejeren. Det gjorde ejeren. Hunden var Hjortehunden DKCH SECH INTCH Druidwood Handsome Hijacker (ICH Kilbourne Alfie x ICH Alison), til daglig kaldet Skottemanden, en superlækker herre. 

Jeg fik at vide at det var Hanne Eikica, som var ejer af hunden og at hun vist nok havde et kuld Hjortehundehvalpe derhjemme. Jeg talte med John, læste endnu mere om Hjortehunde, overvejede Hjortehund og 4 Cairn terriere sammen, at jeg boede i et mindre hus i Hareskovby med en lille have, løbemuligheder som der var nok af - og tog knoglen og ringede til Hanne. Hun havde en lækker tæve, som var en super hundemor, som jeg besøgte; DKCH SEUCH INTCH Druidwood Primadonna (ITCH Druidwood Ezkielscottishevergreen x Reykel) som derhjemme hed Donna.

 

Samme år flyttede min første Hjortehundehvalp ind i mit liv. Fra jeg så hende første gang var det kærlighed ved første blik.  Hendes navn var Eikica Fluffy Fantasy. Jeg døbte hende Musling – hendes grå ydre med den smukkeste perle indeni. I takt med at Musling voksede op, voksede min drøm om at bo på landet. Vi rykkede ud i naturen i 2006. 

 

Musling

Foto: Jan Buk

Milang og Musling

Skottemanden, Donna og resten af familien Musling kom ofte på besøg. Muslings daværende hundevenner var af forskellige racer, som hun legede godt med. Men når hun kom i selskab med andre Hjortehunde blomstrede racens legemønster op i fuldt flor.

 

Jeg mente at Musling skulle have en Hjortehundeven og tog til Sverige efter Justso Bill Withers, som jeg døbte Milang - min lange . Hvis alt gik vel, kunne de måske engang få et kuld hvalpe sammen. Men alt gik ikke vel, for Milang havde skeletproblemer, så avl var selvfølgelig udelukket. Men Musling og Milang var bedste venner og et godt team livet igennem.

Muslings sundhed, temperament og eksteriør var lige efter Hjortehundebogen. Hun havde et godt potentiale for at blive en super hundemor.

Hun havde f.eks. tjek på hundesproget og lærte andre hunde at kommunikere via dæmpende signaler. Derfor besluttede jeg at hun skulle have et kuld hvalpe.

 

Jeg ville have en hanhund med samme temperament som Musling og kontaktede Koert Hesseling & Lammert Stoker of Dirty Mind Deerhounds i Holland som har opdrættet Muslings far.  

 

Musling blev parret naturligt hjemme. Lammert kom hertil med to hanhunde. Musling  valgte selv NLCH Eimhir Dhourak Sense of Beauty, hjemme hedder han Eimhir.

 

Den 28. juli 2010 fødte Musling perlekuldet! Cairnesunds Ocean Pearl (DK), Scottish Pearl (DK), Pearlicious (DK), Sugar Pearl (Of Dirty Mind NL), Silver Pearl(Of Dirty Mind NL), Pearly Prince (Kennel Sense of Beauty NL), Pearl of Summer (NL).   

Perlekuldets far

NLCH Eimhir Dhourak Sense Of Beauty 

Perlekæden forsætter for Musling har børnebørn og oldebørn i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Holland, Belgien, England, Skotland og flere er på vej.

Musling - Mit livs kærlighed

"The most perfect creature of heaven"

  Sir Walter Scott

Enhver som deler sit liv med en Hjortehund, vil i dag - flere hundrede år efter citatet blev skrevet - give den skotske forfatter fuldstændig ret i hans meget præcise racebetragtning.

Familiefoto

CH. Cairnesunds Pearly Prince 5 år, CH. Eikica Fluffy Fantasy 10 år & CH. Lawtons Clemenza Champagne 3 år - Foto: Martin Wacherhausen

Familiefoto - "La famiglia"

"Mormor" Donna 11 år, Musling 9 år, Bobber - Perlicious og Ocean 4 år og sønner af Musling

Foto: Martin Wacherhausen

DKCH SEUCH KLBCH Cairnesunds Pearlicious og Marianne har vundet flere gruppeplaceringer

Kirsten og Musling bliver BIG 1 i Sverige under specialdommer Torbjørn Skaar

Koert Hesseling og Lammert Stoker

Deerhounds Of Dirty Mind

Muslings far MULTICH BECH NLCH LUCH Impact Ian Ignor of Dirty Mind - nr.11 fra venstre

Marianne & Musling - har vundet mange gruppeplaceringer sammen

Cairnesunds Pearly Prince, Silver Pearl, Pearlicious, Pearl of Summer - Deerhoundclub NL

DKCH SEUCH INTCH Druidwood Primadonna og jeg

Milang og Musling

Musling med Perlekuldet

Årets Hjortehund

**************************
bottom of page